עולם המסעדנות קורץ לאנשים רבים – לפעמים הרצון לפתוח מסעדה נובע מאהבה לבישול ואפייה, במקרים אחרים קוסם הרעיון של לארח אנשים רבים מדי יום ולהעניק להם חוויה טעימה ונעימה ועוד מניע לפתיחת מסעדה הוא הפוטנציאל לרווח כספי גבוה.
מסעדה היא אכן עסק מתגמל מאוד, מכל הבחינות, אבל במקביל גם מסוכן: אלפי מסעדות נסגרות מדי שנה, ברוב המקרים עוד לפני שהצליחו להחזיר את הכסף שהושקע בהן, ורק אחד מכל 5 עסקים בתחום זה שורד יותר מ-5 שנים. כשלוקחים בחשבון גם את העלות הגבוהה של פתיחת מסעדה – ההשקעה הנדרשת היא כמה מאות אלפי שקלים עבור מקום קטן וכמה מיליוני שקלים למסעדה גדולה – מבינים עד כמה חשוב לבצע את המהלך רק על בסיס תכנית עסקית מדויקת ומפורטת, רצוי כזו שנכתבה בעזרת אנשי מקצוע בעלי ניסיון בתחום.
בפרט כוללת תכנית עסקית לקראת פתיחת מסעדה פירוט של העלויות הכרוכות בכך, כך שתוכלו להחליט על סמך נתונים מלאים ומידע מדויק האם מדובר בהשקעה חכמה. במסגרת פתיחת מסעדה עלויות הכרחיות הן תשלום דמי שכירות (ולעתים גם דמי פינוי לעסק הקיים, כשמדובר בלוקיישן אטרקטיבי מאוד וכזה שהתגלה כמתאים במיוחד לקונספט של המסעדה ולקהל היעד שלה), שיפוץ המקום ועיצוב מחדש בהתאם לסוג המסעדה (כמעט בכל המקרים יש צורך בהתאמות, גם בהיבט הפרקטי וגם בהיבט האסתטי, בהיקף כזה או אחר), ייעוץ קולינרי למסעדות וקניית ציוד מטבח, ריהוט ופריטים חיוניים אחרים (קופה ממוחשבת וכו'), תשלום אגרות עבור הרישיונות ההכרחיים ובפרט רישיון עסק וגם הצטיידות במלאי ראשוני של מזון ומשקאות.
בנוסף כדאי לשקלל בחישוב המחיר של פתיחת מסעדה עלויות שוטפות במהלך תקופת ההרצה, שלרוב מתאפיינת בהכנסות נמוכות (שכר עבודה של כל הצוות, חשמל, מים, ארנונה וכו'). אנחנו ב-new-rest צברנו ניסיון רב בתכנון אופטימלי של פתיחת מסעדות, כך שמצד אחד לא תיגררו להוצאות גבוהות יתר על המידה ושלא לצורך, ומצד שני תישמר האיכות הגבוהה של המנות והשירות, כך שסיכויי ההצלחה של המסעדה יהיו גבוהים במיוחד.